Váš košík obsahuje
položek
o celkové hodnotě
0,00  s DPH
  • Zobrazit

Přírodní luxusní péče o pleť

10.09.2012
Snad každá žena (a jistě i mnoho mužů) si přeje zdravou, čistou pleť. Někteří mají to štěstí, že mají krásnou pleť přirozeně, bez většího úsilí. Ostatní musí své pleti věnovat adekvátní pozornost a péči. Je to otázka zdravého stravování, dostatku spánku a pohybu na čerstvém vzduchu a vhodné kosmetické péče. Pokud chcete o svou pleť pečovat přírodními prostředky, rádi bychom Vás seznámili s arganovým a moringovým olejem.

Argánový olej - 100% čistý, za studena lisovaný rostlinný olej, který nabízíme buď z pražených nebo nepražených semen
Poslední dobou je hojně využíván v luxusní přírodní i konvenční kosmetice. Přidává se do pleťových i vlasových přípravků. Je oceňován pro vysoký obsah vitaminu E - antioxidantu, který chrání před volnými radikály a zpomaluje stárnutí. Podle Jana Kusmirka (autora knihy Tekuté slunce) má olej zvláčňující schopnosti a je vhodný na poškozenou, vysušenou nebo zralou pokožku.
Argánový olej se lisuje z plodů stromu argánie trnitá a roste převážně v jižní části Maroka. Tento strom mají v oblibě kozy, které po něm šplhají a pasou se na něm. Berberské ženy tento olej tradičně používají k vaření a k péči o pleť a vlasy.
Olej můžete použít samotný nebo smíchaný s dalšími vyživujícími a pěstícími oleji, např. s moringovým nebo šípkovým olejem. Pleť nejdříve navlhčete čistou pleťovou vodou (hydrolátem) a pak na ni naneste několik kapek argánového oleje.

argánový strom 
Argánie trnitá

Argánové plody
Plody argánie


Moringový olej - 100% čistý, za studena lisovaný rostliný olej
Občas se mu říká také behenový olej. Není zatím tak populární jako argánový olej, ale má stejné úžasné "anti-aging" účinky na pleť. Patří k nejstabilnějším rostlinným olejům - téměř vůbec se nekazí - a využíval se již ve starověku. Kusmirek jej doporučuje na nečistou, aknózní, extrémně vysušenou a zralou pleť. Jeho antioxidační složky jej určují k využití ve směsích proti stárnutí.
Olej se získává ze semen plodů (lusků) stromu, jež se jmenuje moringa olejodárná (nebo také behenový strom). Pochází asi z úpatí Himálaje, nyní roste především v Asii a Africe, ale i na dalších místech. Často je nazýván zázračným stromem, neboť jej lze využít v podstatě celý: kořeny (jako lék nebo v malém množství jako náhrada křenu), kůru (z ní se vyrábí vlákno pro rohože), listy (konzumují se čerstvé i vařené, drcené sušené listy se používají jako výživový doplněk; obsahují mnoho vitaminů, minerálů a bílkoviny), květy (servírují se vařené), nezralé lusky (připravují se jako naše fazolové lusky) a zralá semena (praží se jako oříšky anebo se z nich lisuje kvalitní jedlý i kosmetický olej).
Moringový olej můžete použí opět samotný nebo smíchaný s dalšími rostlinnými oleji. Kusmirek doporučuje kombinaci s makadamiovým olejem. Výborná je také směs s jojobovým, šípkovým nebo argánovým olejem. Před nanesením oleje je nutné pleť navlhčit čistým hydrolátem.
Argánový i moringový olej můžete obohatit éterickými oleji, výborný je EO ze semen mrkve, který pleť regeneruje.

Morinogové lusky
Moringový strom s lusky

Květ moringy
Květy moringy

Moringový lusk se semeny
Moringový lusk se semeny
Foto moringy: Copyright Forest and Kim Starr


KATEGORIE
Mohlo by vás zajímat
Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!
Platební metody
Nejprodávanější

FastCentrik® - Pronájem e-shopu
Provozovatel: Marie Noe, Pod Klaudiánkou 23, 147 00 Praha 4, info@oshadhi.cz, www.oshadhi.cz

JavaScript musí být povolen